Grottacalda 6 km.

Retur

Onsdag den 20. april
Bo fortæller om de romerske kejserer Afgang med bus kl. 8.45
Vores første stop, gjorde vi ved en gammel ruin, med navnet Villa Romana de Casale. Det var en romersk kejservilla brugt til jagthytte.

Efter ca. 2 timer kultur kører  vi nordpå til Grottacalda. Det er et kalkområde, hvor vi finder mange blomster og et par enkelte orkideer.
Ved middagstid gør vi holdt, og nu viser Bo os, hvordan vi skal arrangere en rigtig picnic med sicilianske råvarer. Fremover bliver picnicen et af dagen højdepunkter. Vi får mulighed for at smage på mange forskellige lokale fødevarer. 

Dagens blomster billede er Asphodeline lutea fundet i ca. 700 m.o.h.
picnic onsdag den 20. april

Udover det som her ses, var der diverse tilbehør såsom oliven, flere slags pesto m.m.

 

I dag fotograferede jeg disse planter:

Laurus nobilis / laurbær
Asphodedelus fistulosus / hulstilket dødslilje
Anagallis arvensis / rød arve
Ophrys lutea / gul flueblomst orkide

Ophrys sphegodes / orkide
Asphodeline lutea / kejserlys
Tetragonolobus purpureus / rød kantbælg
Barlia robertiana
Euphorbia / vortemælk

 

Klokken halv tre er dagens vandretur forbi. Vi kører nu nordpå til de Madonieske bjerge, hvor vi skal bo i 1300 meters højde på et bjerghotel, som hedder Hotel Pomieri. Når vi kikker ud af vinduet, ser vi sne på bjergskråningerne.

Hotel Pomieri , torsdag morgen, 1300 m.o.h.
Der er ingen varme på værelserne ca. 12°, så der er noget klamt. I stuen er der lidt mere varme 19°. Før vi skal spise, får vi en velkomst drink, og Bo orienterer os om næste dags program. Vi har også en lille præsentationsrunde, hvor vi fortæller lidt om vores tidligere rejser, og hvorfor vi lige har valgt denne rejse. Middagen og vinen var ok.

TOP