21. april 2015

Fra Ait Ben-Haddou til Taroudant

Se dagens planter - KLIK HER


I dag skal der handles tæpper

Dagbog:

Tirsdag den 21. april: Morgenmad kl. 7:30 og start på dagens tur kl. 8:30. Vi kører langs Ourd El Maleh floden de første par kilometer og derefter til højre mod vest ad hovedvej N9. Vi skal til et privat hjem langt ude på landet. De sidste 3 km bliver vi transporteret i jeep, da vejen er i så dårlig stand, at bussen ikke kan køre på den. Det lille familiehjem fungerer også som et tæppekollektiv med navnet Coop Tazout Tapis, som ligger i byen Ouaozguiti. 

Vi er fremme lidt over ti og bliver budt velkommen med the, vand og mandler. Derefter bliver der handlet livligt med tæpper de næste 3-4 timer. For sjov talte vi alle købene sammen, der blev handlet for over 17.000 kr. Frokosten indtog vi på marokkansk maner med brød og fingre. Først honning og en lags meget gult smør, derefter en tagine med lam og til sidst frugt. 

Vi forsætter mod vest til vores logi Villa Hida, som ligger i Oulad Berhil en lille by ca. 110 km. fra havet. Undervejs stopper vi ved en lille safran butik, hvor ejeren selv står og vejer af. Det er vældig dyrt 40 kr. for 1 gram. Lidt længere fremme ser vi nogle geder, som kravler rundt oppe i Argantræerne. Vi standser og alle hopper ud af bussen for at fotografere det mærkelige syn. Kl. 18 er vi fremme ved Riad Hida, der ligger i en meget smuk have. Vi fik et meget stort fint værelse med varme. Badeværelset var nok det flotteste indtil nu, desværre uden varmt vand. Middagen bestod af suppe, Tagine med oksekød og frugt. Vi kom langt omkring i dag og fik mange spændende nye oplevelser. Vi ser frem til lidt vandring i morgen. 

Betalingen af tæpperne foregik på en lidt kringlet måde. Næsten alle skulle betale med kort. Der var ikke noget Wi-Fi, så alle tæpperne blev læsset på en lastbil og kørt tilbage til vores bus, som holdt oppe ved landevejen. Derfra kørte vi med tæpperne og vores tæppehandle frem til det nærmeste hotel, som havde Wi-Fi. Her parkerede vi på vejen uden for hotellet, tæppehandleren koplede sig på nettet og gik derefter ned gennem bussen og gennemførte bealingene.

Vi er på vej i 2 jeeps henover en meget smal og bumpet vej. Vi er 7 i hvert lastrum, så vi bliver rystet godt sammen.

Kl. 10:42 bliver vi budt velkommen med the m.m.

Dette fine tæppe har fundet sin plads i vores hyggekrog

Kl. 13:06. I dag bruges brød og fingre i stedet for kniv og gaffel

Kl. 13:54. Det kan tage mange måneder at væve et tæppe

Kl. 15:48. Demonstration af safrans farveevne

Kl. 15:49. Safran 5 gram pris ca. 200 kr.
TOP   Dagens planter:

Convolvulus lanuginosus  håret snerle

Convolvulus lanuginosus  håret snerle

Safran-Krokus

Cladanthus arabicus 

Argania spinosa tornet, Argantræet er endemisk

Argania spinosa. Det kan blive 8-10 meter højt. Gederne hopper op i træet for at spise frugterne.

Argania spinosas frugter

TOP