23. april 2015

Taoudant - Marrakesh

Se dagens planter - KLIK HER


 La Belle Vue hvor vi drak vores formiddagskaffe lå lige ved siden af denne lille restaurant

Dagbog:

Torsdag den 23. april: Morgenmaden på Palais Salam var ren luxus med firkantede pandekager og et meget stort udvalg af alle mulige slags morgenmadsprodukter. 

Kl. 9:30 kører vi mod Marrakesh gennem passet mellem Høje Atlas og Anti Atlas. Passet ligger i 2200 over havet. Inden vi når dertil, stopper vi i Villa Hida for at købe ind til dagens picnic. Kaffen får vi kl. 12 tæt på toppen på cafeen La Belle Vue. Derefter går turen videre ned i mandeldalen til Tin Mel Moskeen. Picnicen spiser vi på en lille privat cafe/forretning hos Chez Abdou. Vores picnic bestod af tun, makrel, ost, godt brød og lækre friske grøntsager. 

Vi fortsætter turen mod Marrakesh. Kl. 17 gør vi et lille ophold i en skøn rosenhave, hvor vi får kaffe, the og småkager. Kl. 18 stopper vi i Asni, hvor vi sætter vores unge guide Houssine af. Vi er fremme ved Riad Celia kl. 19:30. Her skal vi bo de næste to dage. Senere på aftenen går vi en tur gennem de små gader frem til medinaen, hvor vi får serveret vores middag, som bestod af marokkansk suppe eller en salat top, derefter to forskellige  taginer med oksekød, valnødder, figner, mandler. Som dessert kunne man vælge frit mellem pandekager eller appelsiner med kanel. 

 

 
Kl. 12:15 kører vi gennem passet mellem Høje Atlas og Anti Atlas

Kl. 13:58. Dagen kulturelle indslag blev Ten Mel Moskeen

Kl. 14:37 spiser vi vores medbragte mad i en lille cafe tæt ved moskeen

Kl. 16:58 besøger vi denne skønne rosenhave

Kl. 17:32 siger vi farvel og takker Houssine. Han bor i Imlil, som ligger tæt på.
TOP    Dagens planter:

Viola alba subsp. dehnadtii 

Chrysanthemum segetum Gul Okseøje

Chrysanthemum segetum Gul Okseøje

Agave americana   Almindelig Agave

Phagnalon rupestre

TOP