24. april 2015

Marrakesh


Frokost på egen hånd indtog vi på denne lille cafe, medens vi fulgte med i livet på gaden.

Dagbog:

Fredag den 24. april: Morgenmaden indtog vi på tagterrassen. Kl. 9:30  starter vores byvandring til medinaen ved den berømte Koutobia-moské, som ligger nogen få hundrede meter fra den berømte Djemaa el-Fna-plads. Denne plads blev i gamle dage benyttet som samlingssted for dromedarkaravanerne fra Sahara. I dag kan vi se akrobater, slangetæmmere, spåkvinder og musikere. Om aftenen ændrer torvet fuldstændig karakter og bliver til verdens største udendørs restaurant. Marrakeshs ældgamle medina er et kapitel for sig. Den er opdelt i flere forskellige souker, med snævre markedsgader og hundredvis af boder. I de farverige basarer kan man købe det meste – fra billige sko og tøj, til keramik, etniske smykker, røgelse og hånddrejede trævarer.

Vi besøger det lokale krydderimarked. Her skal vi dufte, smage og lære om alverdens spændende krydderier og urter. Senere går turen videre til Bahia-palasset og Ben Youssef-medersaen, begge steder med smukke mosaikker og malede ceddertræslofter. Derefter gik turen gennem de forskellige håndværkskvarterer.

Frokosten tager vi på egen hånd. Janne og jeg spiser en pizza og en lækker salat med avocado på en lille fortovscafe, hvor vi følger med i livet i de smalle gader. Derefter blev der lidt tid til indkøb, før vi spiser afskedsmiddag på Palais Sebban, et tidligere lille palads, nu omdannet til hotel. Stedet er kendt for sit gode køkken. Menuen bestod af filodej med fars, kål, ost - små kyllinger - vaniljeis med nougat. Der kan købes øl og vin denne aften. En rigtig luksusmiddag i skønne omgivelse,

 


Her spiser vi morgenmad og slapper af om eftermiddagen

Trafikken i de små gader er voldsom

Der er rigtig mange knallerter og scootere i de meget smalle gader.

Luksus menuen denne aften med rødvin

Små kyllinger fyldt med ris og grøntsager ydes rundt

TOP