Carl Ejnar Brammer

1901 - 1973

 

Carl Ejnar Brammer

I 1946 stiftede han sammen med Overlæge Jens Gram og Ingeniør Erik Bruun-Andersen Asserbo Golf Club. Han kom ikke til at spille meget selv. Hans interesse for klubbens anliggender var mest af administrativ art, og her ydede han en meget betydelig indsats.

Asserbo Golf Club

Brammer var primusmotor i Fugleskydningsselskabet for Frederiksværk og Omegn (læs mere om det under Kai Bach)
Brammer var åle grosserer. Han havde i mange år eneretten til alt ålefiskeri i Arresøen. Ude ved Ågabet havde han også etableret en minkfarm, det blev en rigtig god forretning. Selve åle forretningen lå på Havnevej.

Brammers far Carl Eduard Brammer var fiskeeksportør og kom oprindelig fra Lynæs. Carl Ejnar fik to sønner Carl Ole og Carl Henrik. En stor del af familien Brammer har siden 1874 været bosat i et meget lille område i Frederiksværk nemlig inden for området Tømmerpladsvej, Havnevej og Hermannsgade.

Brammers hus på Havnevej

Brammer var den førte, som fik fjernsyn i Frederiksværk. Min familie og jeg var inviteret til at se Dronning Elizabeths kroning på TV. Jeg mener, at begivenheden fandt sted i sommeren 1953. Brammer havde fået rejst en 20 meter høj antennemast i haven. Fjernsynsskærmen var ikke støre end ca. 30 cm eller 12 tommer. Det var midt på dagen, da vi så udsendelsen. Der var hængt tæpper for vinduerne, så det kunne blive helt mørkt i stuen. Vi var ca. 10-15 personer, som så denne direkte transmission fra London.