Jannik Berntsen

Jannik Berntsen 1952 Jannik blev udlært som tømrer hos Chr. Olsen i Nørregade i Frederiksværk. 
Han var i mange år ansat i sin fars firma - Frederiksværk Trælasthandel. Senere overtog han selv ledelsen og ejerskabet. I dag er trælasten overtaget af Kalk & Mørtelværkerne også kaldet Stark.
Jannik bor og har altid boet i Frederiksværk. Hans fritids- interesser er sejlsport og roning. Fra 1998 var han frivillig medhjælper i det Nordøstgrønlandsk Kompagni Nanok, som er en privat nonprofit organisation stiftet i 1992. 

Jannik som ulveunge 1949

NANOKs formål er bl.a. at bidrage til udbredelse af kendskabet til Nordøstgrønland og dets kulturhistorie samt at bidrage til sikring af områdets kulturminder og bygninger.

1998
Sydholdet havde tre opgaver: At renovere den gamle, tidligere norske, fangststation Kap Peterséns, at etablere et depot på Mesters Vig/Nyhavn med henblik på fremtidige aktiviteter, at indhente oplysninger om, og ved selvsyn undersøge nye projekter.

1999
Fangststationen "Hoelsbu" i Moskusoksefjord.
Vi havde fået oplyst, at taget på Sirius' depotrum var utæt. Derfor koncentrerede vi os først om stationens nordlige side.

2000
Hoelsbu er nu færdigrestaureret og et flot eksempel på en af de gamle, norske fangststationer i Nordøstgrønland.

2001
Den 9. august afgik vi til Holm Bugt. Hytten her er opført i 1932 af Helge Ingstads ekspedition. Den har i mange år været benyttet nogle sommermåneder af Dr. Benoit Sittler og hans medarbejdere. Hytten var i meget dårlig stand og meget skæv. Den blev rettet op og forsynet med 2 lag tagpap.

2002
Varghytten i Blomsterbugten var i meget dårlig stand. Igennem 25 år har den stået uden vedligeholdelse og manglet den ene væg.

I 2006 var Jannik helt oppe i det nordligste Østgrønland ved Danmarkshavn. Renovering af diverse hytter var stadig formålet.

Jannik Berntsen - Mesters Vig Jannik Berntsen
20. august 1998
Norsk fangststation `Kap Peterséns´
5. august 1999
Jannik på taget af hytte Hoelsbu
Jannik Berntsen Jannik Berntsen
August 2000
Jannik  lægger nyt tagpap på Hoelsbu.
12. august 2001
Niels, Jannik, Martin og Jesper
 ved "Holm Bugt hytten"
Varghytten 2002 Frits-Niels og Jannik
2002
Varghytten er nu atter i fin stand. Hytten er rettet op, og der er sat en ny kulovn ind.
2002
Frits Ploug, Niels Lindegaard og Jannik