Retur

10. OSTEGRATINERET GRØNSAGER MED LØGBØF

4 personer. Tilberedningstid 1½ time
NB: Denne ret er ikke helt nem.

  • Ca. 900 g grønsager, f.eks. porrer, blomkål og gulerøder.
  • salt og peber
  • Løgbøf:
  • 1-2 løg
  • 500 g oksefars
  • 3 spsk rasp
  • 2 spsk hvedemel
  • salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • Ostesovs:
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk hvedemel
  • 3-4 dl grønsagsvand
  • 50 g revet ost (6% Cheasy)
  • Til gratinering:
  • 50-100 g revet ost (6% Cheasy)
  • 3-4 spsk rasp
  • Tilbehør: Flute
  • Pynt: Salat, tomat eller persille
Ostegratineret grønsager med  løgbøf
  1. Rens grønsagerne og skær dem i skiver, terninger eller små stykker.
  2. Kog dem ca. 1o minutter, dog ikke til de er helt møre, husk salt og peber.
  3. Tænd for ovnen og stil temperaturen på 225 grader.
  4. Hak løget/løgne fint og kom det/dem i en dejskål.
  5. Kom også oksefarsen, rasp, hvedemel, salt og peber i dejskålen, det hele røres godt sammen, derefter deles det i 8 stykker og formes til små bøffer.
  6. Nu begynder jeg på ostesovsen. Kom olien i en gryde og tilsæt melet, rør godt rundt og tilsæt langsomt grønsags- vandet og osten, ved moderat varme. Den skal blive til en tyk sovs, den vil senere blive tyndere, fordi den bliver blandet med noget af væsken fra grønsagerne, når den skal gratiners.
  7. Hæld alt vandet væk fra grønsagerne og læg dem i et ovnfast fad.
  8. Hæld ostesovsen henover, derefter drysses ost og rasp på i nævnte rækkefølge.
  9. Fadet stilles øverst i ovnen ca. 10 min. Læg et flute ind til opvarmning samtidig.
  10. Steg bøfferne på en næsten tør pande, en spsk olivenolie er nok.
  11. Bøfferne lægges over på et fad pyntet med f.eks. salatblad, tomat eller blot en dusk persille. Det hele er nu klar til servering.
Retur til: Opskrifter  

TOP     Dato for brug af opskriften: | __________ | __________ | __________ | __________ |