Retur

14. KYLLING MED VINDRUER

2-4 personer. Tilberedningstid 1½ time
NB: En dybfrossen kylling er 2 døgn om at tø op i
køleskabet og ca. 1 døgn i køkken- temperatur.
Det er nok at regulerer kyllingens størrelse og
kartoflernes antal alt efter om du skal lave retten
til 2 eller 4 personer.

  • 1 kylling ca. 1200-2000 g
  • 4 tsk karry
  • 4 spsk oliven olie
  • 2 dl hønsebouillon (½ terning + vand)
  • 300 g vindruer
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk mel

Tilbehør: Kartofler eller grove flute.

Kylling med vindruer
Rester efter første servering
 
  1. Hvis du serverer kartofler til, så skræl dem og sæt dem klar i mikrobølgeovnen.
  2. Del vindruerne og tag kernerne ud.
  3. Rens kyllingen, del den i 4-8 stykker, fjern skindet og gnid stykkerne på begge sider med karry
  4. Tag en stor gryde eller en pande med høj kan (sauterepande).
  5. Kom olien på panden/gryden og brun kyllingestykkerne på begge sider, tilsæt bouillon og lad den småsnurre ved svag varme under låg i ca. 30 min.
  6. Tænd for kartoflerne.
  7. Tag stykkerne op på et fad og hold dem varme i ovnen, eller sæt fadet på kogepladen, som stilles på nr.2.
  8. Kom vindruerne i gryden/panden.
  9. Kom melet i en melryster og ryst det godt sammen med 1 dl. koldt vand.
  10. Kom det langsomt i gryden/panden mens sovsen koger svagt, stop når sovsen har en passende konsistens.
  11. Smag sovsen til med salt og hæld den over kyllingestykkerne.
Retur til: Opskrifter  

TOP     Dato for brug af opskriften: | __________ | __________ | __________ | __________ |