Retur

18. ORIENTALSKE KØDBOLLER:

4 personer. Tilberedningstid 55 min.

Ingredienser:

  • Sovsen:
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 løg
  • 1 bundt persille
  • Kødbollerne:
  • 1 bundt persille
  • 1 løg
  • 500 g magert hakket oksekød
  • 1 æg
  • salt og peber
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • Tilbehør:
  • 3 dl bulgur eller ris
  • salat f.eks. 2 tomater, 1 agurk
Ingredienserne
Orientalske kødboller
 
  1. Tænd for ovnen på 200 grader
  2. Kom tomaterne og et hakket løg i en gryde, lad det små-koge i 20-30 min.
  3. Hak det andet løg og det ene bundt persille.
  4. Kød, æg, salt, peber og de andre krydderier, samt løget og det ene hakkede bundt persille ældes sammen til en fast fars. Håndmikser med dejkroge kan anbefales.
  5. Bollerne formes med en spiseske til 3-4 cm (diameter) store og lægges på en plade med bagepapir.
  6. Stil dem midt i ovnen og bag dem i ca. 30 min.
  7. Hak det sidste bundt persille, kom det i sovsen og smag til med salt og peber.
  8. Kom 6 dl vand 3 dl bulgur i en gryde og kog det svagt i ca. 10 min. under låg.
Retur til: Opskrifter 

TOP     Dato for brug af opskriften: | __________ | __________ | __________ | __________ |