Retur

20. FRIKADELLER MED KARTOFFELMOS:

4 personer. Tilberedningstid 1 time. 

Ingredienser:

  • 500 g hakket magert kalv- og flæskekød.
  • 1 æg
  • 1 løg ca. 150 g
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Tilbehør:

  • 1,2 kg kartofler
  • 2 tsk muskat + salt

Salat:

  • 300 g gulerødder
  • 25 g rosiner
 
Vinter
Frikadeller med kartofler
Sommer
 
  1. Tænd for ovnen og stil den på 200 grader.
  2. Skræl kartoflerne, snit dem i terninger og kog dem i ca. 20-30 min.
  3. Rens og hak løget
  4. Kom kødet, æg, hakket løg, havregryn, vand, salt og peber i en skål, ælt det godt sammen, gerne med en håndmikser monteret med dejkroge.
  5. Form frikadellerne med en spsk ca. 5 cm i diameter, læg dem på en plade med bagepapir, stil dem midt i ovnen i ca. 35 min. Der kan blive ca. 13 stk.
  6. Skræl gulerødderne, riv dem groft, plan rosinerne i og kom det i en skål.
  7. Når kartoflerne er kogt møre, hæles vandet af i en skål, kom muskat og salt i kartoflerne og ælt det sammen. Her kan håndmikseren bruges igen (med dejkroge). Kom lidt af det varme kartoffelvand i, til den får en passende konsistens.
  • NB: Hvis du gerne vil have en sovs til retten, så se nr. 19 under tilbehør.
  • Er årstiden til nye kartofler så lad være med at mose dem. Det er nemt at koge kartofler i en mikroovn, de skal have 8 min ved 800 watt. (400 g til 2 personer). Kog dem med skræl, ellers bliver de tørre på ydersiden.
Retur til: Opskrifter 

TOP     Dato for brug af opskriften: | __________ | __________ | __________ | __________ |