Retur

24. KALKUN MED GRØN SOVS: 

4 personer. Tilberedningstid 1 time og 10 min.

Ingredienser:

  • Ca. 600 g kalkunbryst
  • 1 spsk. oliven olie
  • 2 porrer ca. 200 g
  • 200 g gulerødder
  • 1 løg
  • ½ liter vand
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk Maizena

Tilbehør:

  • Kartoffelmos med selleri (ret 25)
  • Eller kartofler
  • Eller ris
Kalkun med grøn sovs
 
  1. Grønsagerne skyldes og renses, porrerne skæres i 1 cm tykke skiver, gulerødderne skæres i ½-1 cm stykker og løget hakkes.
  2. Det er nu du skal tænke på om der skal kartoffelmos eller ris til retten, hvis du vælger kartofler/kartoffelmos, så er det nu du skal begynde, hvis du vælger ris så se punkt 6.
  3. Kom olien i en stor gryde og svits/brun kødet i ca. 5 min.
  4. Grønsagerne tilsættes og efter 3-5 min. hældes vand og krydderierne i.
  5. Retten skal koge på svag varme (simre) i ca. 20 min. under låg.
  6. Har du valgt ris til retten, så er det nu de skal sættes over.
  7. Røst maizenaen i en melryster med lidt koldt vand.
  8. Tag kødet op og læg det på et skærebræt med et viskestykke over.
  9. Hæld langsomt maizenaen i gryden mens det koger svagt, stop med at hælde jævning i, når sovsen har en passende konsistens.
  10. Hæld det halve af sovsen op i et fad, skær det halve af kødet i skiver og læg det oven på, resten holdes varmt under et viskestykke og i gryden.
Retur til: Opskrifter 

TOP     Dato for brug af opskriften: | __________ | __________ | __________ | __________ |