Retur  

3. FISK MED GRØNSAGER:

4 personer. Tilberedningstid 1 time og 10 min.

  • 2 spsk rasp
  • 600 g torskefilet eller sejfilet
  • salt og peber
  • 3 gulerødder
  • ½ selleri
  • 1 løg
  • 2 spsk oliven olie eller 25 g margarine
  • 2½ dl fiskebouillon
  • 3 spsk mel
  • 1½ dl yoghurt eller ymer
  • 1 lille dusk persille
  • 5 spsk reven ost  (gerne grana ost,
    som er stærkere end mozzarella)

Tilbehør: Kartofler eller grovflute

Fisk med grønsager
 
  1. Tænd for ovnen og stil den på 200 grader.
  2. Torskefileterne skæres i tynde skiver og lægges i et ovnfast fad, som er drysset med rasp.
  3. Drys med salt og peber.
  4. Gulerødder, selleri og løg skæres i terninger og svitses (steges) i olien/margarinen i en stor gryde eller sauterpande (pande med høj kant).
  5. Grønsagerne lægges oven på fisken.
  6. Kom fiskebouillonen i gryden/panden og varm den op til lige før kogepunktet.
  7. Kom melet i en melryster + ca. 1 dl koldt vand, ryst det godt.
  8. Hæl det langsomt i fiskebouillonen, til den bliver jævn, den skal koge svagt.
  9. Sluk for panden og tilsæt yoghurten/ymeren.
  10. Hæl det hele over grønsagerne/fisken.
  11. Drys med salt og peber.
  12. Hak persillen. Persillen og osten drysses over retten.
  13. Sæt retten i oven ca. 40 min. ved 200 grader.
  14. Kartoflerne koges eller grovfluten varmes med i ovnen de sidste 10 min. Hvis du har en mikrobølgeovn, så er den god til at koge kartofler med, men de bliver bedst, hvis de koges med skræl.
Retur til: Opskrifter 

TOP      Dato for brug af opskriften: | __________ | __________ | __________ | __________ |