Retur

34. LEVER MED HVIDKÅL:

3-4 personer. Tilberedningstid: 50 min.

  • 400 g hvidkål
  • 500 g kartofler
  • 2 løg
  • 300 g lever
  • mel
  • salt og peber
  • 2 spsk. oliven olie

Tilbehør: Tyttebær syltetøj

Lever med hvidkål
 
  1. Snit hvidkålen, den skal skæres i strimler ikke for lange. I stedet for hvidkål prøv ret nr. 12 se under tilbehør.
  2. Rens løgene og skær dem i ringe.
  3. Skræl kartoflerne og kog dem til de er møre (ca. 25 min.) Husk at komme salt i ca. 1 tsk.
  4. Tænd ovnen og stil den på 80 grader.
  5. Skær leveren i skiver og vend den i mel. Steg dem på en stor pande i 1 spsk. olie, drys men salt og peber, når leverstykkerne er vendt drysses igen med salt og peber. Når leveren er gennemstegt lægges den på et stort fad (der skal være plads til hvidkålen), sæt fadet i ovnen ved 80 grader.
  6. Rist løgene på panden og læg dem derefter oven på leveren.
  7. Kom 1 spsk. olie på panden og vend hvidkålen rundt i det ved jævn varme, til den er blød, læg den på fadet ved siden af leveren.
  8. Hvis du ønsker sovs til retten, så kom kartoffelvand, smør og et par dråber kulør på panden, jævn den, brug 2 spsk. mel i en melryster + koldt vand.
Retur til:  Opskrifter      

TOP     Dato for brug af opskriften: | __________ | __________ | __________ | __________ |