Retur

38. KALKUNBRYST MED BULGUR:

4 personer. Tilberedningstid 1 time og 15 min.

  • 2 rødløg
  • 2 tomater
  • ½ fennikelknold ca. 100 g
  • 100 g rucolasalat
  • lidt dild, bladpersille og timian
  • Krydderier: Kanel, karry, koriander,
    spidskommen og chili.
  • 3 dl bulgur + 6 dl vand
  • ½ tsk salt
  • 500 g kalkunbryst
  • 1 spsk oliven olie
  • salt og peber
Kalkunbryst med bulgur
halv portion
En herlig sommerret, nyd dem på terrassen med et glas køligt hvidvin.
  1. Skær rødløgene i små tern, ca. 10 x 10 mm.
  2. Skær tomaterne i små både eller tern.
  3. Del den halve fennikelknold i grove stykker.
  4. Skyld salaten og krydderurterne og hak det meget groft.
  5. Bland det hele sammen, drys krydderierne oven på og bland igen, vær forsigtig med chilien, undlad den hvis du ikke er til stærke retter. Brug ca. 1 fingerdrys (hvad du kan have mellem tre fingre) af hver krydderi. Bland det hele forsigtigt igen.
  6. Kom bulgur, salt og vandet i en gryde, kog det i 10 min. og lad det derefter trække i yderlige 10 min.
  7. Varm en stegepande op, kom oliven olie på og steg kødet på alle sider, til det er gyldent ca. 2-3 min. på hver side, skru derefter ned for varmen og steg det 5-6 min. på hver side.
  8. Tag kalkunbrystet af panden, dæk det men stanniol og et viskestykke og lad det trække i 10 min. før du skære det ud.
Retur til:  Opskrifter  

TOP     Dato for brug af opskriften: | __________ | __________ | __________ | __________ |