Retur

40. INDBAGT FETA MED BULGUR

4 personer. Tilberedningstid 1 time

  • 500 g hakket svine- eller oksekød
    (magert 3-6% fedtindhold)
  • 2 dl havregryn + 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk peber
  • 100 g feta ost
  • 2 tsk basilikum
  • Sovs:
  • 1 løg
  • 1 spsk oliven olie
  • 1 ds tomater
  • 50 g feta ost
  • Tilbehør:
  • 2½ dl bulgur + 5 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 400 g bønner eller rosenkål
Indbagt feta med bulgur
 
  1. Tænd for ovnen og stil den på 200 grader.
  2. Find ingredienserne frem og stil dem op på en række i den orden de skal bruges.
  3. Kom kød, havregryn, vand, salt og peber i en skål, ælt det godt sammen. Form det i en aflang flad bøf, læg fetaen i en stribe på midten, drys basilikum over, fold bøffens siderne ind over fetaen.
  4. Læg bøfrullen på et ildfast fad og stil det midt i ovnen i 45 minutter.
  5. Pil løget og skær det i tynde både, svits det på en pande i olien, kom tomater og feta (den skal smulers godt ud) på panden og skru ned for varmen, rør af og til i sovsen, fortynd evt. med vand.
  6. ½ liter vand bringes i kog i en gryde, tilsæt 2½ dl bulgur og lad det koge svagt under låg i 10 minutter, lad bulguren trække i 10 minutter.
  7. Kog bønner eller rosenkål i ca. 5 minutter.
  8. Sovsen hæles på fadet med den indbagte feta, server bulguren og grønsagen på et andet fad.
Retur til:  Opskrifter  

TOP     Dato for brug af opskriften: | __________ | __________ | __________ | __________ |