Retur

42. GRATINERET MØRBRAD:

4 personer. Tilberedningstid 1½ time.

  • 1 mørbrad ca. 600 g
  • 2 fed hvidløg
  • 3 tomater
  • 250 g champignon
  • oliven olie
  • salt
  • peber
  • 1 tsk. paprika
  • 2 dl fløde
  • 125 g reven ost

Tilbehør: Løse ris og/eller groft flute, grøn salat.

 Gratineret mørbrad
Klar til gratinering

Retten kan med fordel laves i god tid, det gør ikke noget at du venter med gratineringen til ca. ½ time før serveringen.

 
  1. Rens mørbraden og skær den i 1 cm. tynde skiver.
  2. Hak hvidløget. Hvis du vil undgå hvidløgs- ånde, så flæg først hvert fed og fjern det grønne i midten.
  3. Skær tomaterne i tynde skiver.
  4. Rens og skær champignonerne i kvarte stykker.
  5. Tænd ovnen og stil den på 220 grader, spring dette punkt over hvis du venter men gratineringen.
  6. Svits mørbradskiverne i olivenolie, krydrer men salt, peber og det hakket hvidløg. Læg det hele over på et smurt, ovnfast fad.
  7. Svits champignonerne i olie på panden, krydrer med salt, paprika og peber. Hæld piskefløden over og lad den koge lidt ind. Smag til med ekstra krydderier.
  8. Det er nu du skal tænke på hvilken form for tilbehør, du skal lave til retten.
  9. Hæld sovsen over kødet, læg tomaterne oven på, drys den revne ost over og stil den i ovnen i ca. 15 min. ved 220 grader. Lad den hvile i ovnen, til den er gennemvarm.
Retur til:  Opskrifter  

TOP     Dato for brug af opskriften: | __________ | __________ | __________ | __________ |