Retur

43. SVENSK PØLSERET  

4 personer. Tilberedningstid 35 min. (55)

  • 1 kg kartofler
  • 2 løg
  • 2 spsk. olivenolie 
  • 8-10 stk. wiener, knæk eller grillpølser.
  • 2 tsk. paprika
  • 4 dl. letmælk eller vand
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 2 spsk. mel + 1 dl. vand
  • 1 tsk. salt + ½ tsk. peber
  • purløg
Svensk pølseret

NB: Det er en fordel, hvis kartoflerne er kogt på forhånd. Retten er velegnet til opvarmning.
  1. Skræl kartoflerne og kog dem i ca. 20 min. 
  2. Pause
  3. Pil løgene og hak dem groft, kom dem i en gryde eller sorterpande og svits dem i olien.
  4. Skær pølserne i 5-10 mm. skrå skiver, kom dem i gryden og lad dem stege lidt med. Drys paprika over, bland det godt og skru ned for varmen.
  5. Skær kartoflerne i skiver og kom dem i gryden sammen med letmælk/vand og tomatpure' .
  6. Kom melet i en melryster sammen med 1dl. vand, ryst det godt og kom det langsomt i gryden, retten skal småkoge mens den jævnes. Stop når retten har en passende konsistens. Smag til med salt og peber. Lad det småkoge yderligere 5-10 min. til kartoflerne er gennemvarme.
  7. Drys hakket purløg ud over retten og den er klar til servering. 
Retur til :  Opskrifter  

TOP     Dato for brug af opskriften: | __________ | __________ | __________ | __________ |