Retur

9. GRAHAMSTÆRTE:

2. personer. Tilberedningstid 40 min. + 30 min. i ovnen.

  • Bunden:
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g hvedemel
  • 100 g margarine gerne Lisette som er fri for transfedtsyrer.
  • 3.4 spsk vand
  • Fyld:
  • 3-4 porrer
  • 5-6 tomater eller 2 dåser tomater.
  • ½ tsk oregano
  • salt og lidt peber
  • 2 dl. reven ost
Grahamstærte
 
  1. Margarinen smuldres i melet, vandet tilsættes og dejen æltes let sammen.
  2. Sæt dejen i køleskabet.
  3. Tænd for ovnen og stil den på 200 grader.
  4. Porrerne skæres i 5-6 mm tynde skiver og koges 3-5 min. i let saltet vand.
  5. Tomaterne skæres i skiver. Hvis det er dåsetomater, så skal al væden hæles fra.
  6. Tag porrerne op af gryden og lad dem dryppe af.
  7. Dejen tages ud af køleskabet og rulles ud på et meldrysset bord.
  8. Kom den op på et 22-25 cm. tærtefad.
  9. Kom halvdelen af osten på tærtebunden og stil den i ovnen ca. 10 min. Når bunden forbages, så kan den bedre tåle væden fra grønsagerne.
  10. Tærten tages ud, porrer og tomaterne fordeles på bunden.
  11. Salt og lidt peber samt oregano drysses over.
  12. Fordel den sidste halvdel af osten ovenpå og stil den ind i ovnen ca. 20 min.
Retur til: Opskrifter  

TOP     Dato for brug af opskriften: | __________ | __________ | __________ | __________ |