METTES TALE

Retur til: GOLFBAKKEN... Som indeholder: Filateli - Seniorgolf - En have med rhododendron og alpine planter - Navnet Blomhøj - Slægten - Madopskrifter for tumper.

|Slægten | Slægtstavle | Mettes bog | Mettes børn  | Hanses bog |

Klik her og hør Mettes festtale og sang fra år 1933, dengang var Mette 79 år.

Prøv at klikke her, hvis du ikke kan høre noget,
når du klikker på "Mettes tale"

ingse.mp3

 

Mettes tale: 
I anledning af Ingses
(Ingeborg Hansen. Mettes barnebarn nr. 2) 25 års fødselsdag.

Først vil jeg sige tak til Rolf, (Mettes oldebarn nr. 9) fordi du har sat det hele i gang og leveret en god historie til Mettes tale. En særlig tak skal Søren (Mettes oldebarn nr. 30) have, fordi du har hjulpet med mp3 filen og html koderne.

Ingse dør den 20 april 2003, ca. 14 dage inden giver hun en båndoptagelse til Rolf.

Rolfs historie:
Båndet (et gammelt spole-til-spole bånd) er en overspilning af en fire-fem minutter lang hilsen, som oldemor Mette i 1933 indtalte på grammofonplade til Ingse i anledning af hendes 25 års fødselsdag den 21 november.
Indtalingen skete ifølge Ingse i en af de små pavilloner, der er bygget ind i hegnet rundt om Kongens Have, så dette "atelier" må have ligget i Gothersgade eller Kronprinsessegade. Her holder Mette en hjertelig lille tale, som om hun står ved festbordet, og synger endda undervejs et lille salmevers.

Dagen efter mit besøg hos Ingse, havde jeg lejlighed til at gennemlytte båndet på en af DR's maskiner her i studiet på Christiansborg, og bagefter ringede jeg til Ingse. Hun havde været bange for, at båndet efter mange års henliggen ikke længere lod sig aflytte, og hun blev utrolig glad, da jeg kunne fortælle, at det sagtens gik, og at jeg med stor fornøjelse havde hørt min oldemors stemme for første gang i mit liv (hun døde nemlig fem dage før jeg blev født). Jeg fortalte Ingse, at jeg håbede at kunne overføre indtalingen til kassettebånd, så hun selv kunne høre den gamle hilsen, og det glædede hun sig til. Desværre nåede hun det altså ikke....

Ingse mente i øvrigt, at Mettes oprindelige indtaling var sket på "stålbånd", altså den allerførste båndoptager-generation, men mig bekendt fandtes det ikke i 1933. Så jeg svarede, at efter min mening måtte det have handlet om en grammofonplade, og egentlig kunne det være sjovt at vide, hvor den var henne, eller om den var gået til. Da dæmrede der noget for hende: Pladen lå vistnok i skrivebordet hjemme på Sødalen 1, mente hun. Vi talte om, at vi skulle prøve at finde den frem, men altså....Akja.

Min plan er stadig, udfra båndoptagelsen eller grammofonpladen, at få renset Mette Hansens noget støjplagede hilsen og stemme og få resultatet overført til et moderne medie (Kassettebånd og/eller CD), eventuelt også til en mp3 fil. Så skulle du blive i stand til at lægge den ud på din hjemmeside, så hele slægten kan lytte til Mette.

Mange venlige hilsner - Rolf Jonshøj

top

Hvis det bliver muligt at fremskaffe en mindre støjplaget version af Mettes tale og sang, så vil jeg straks lægge den ind her på denne side.