Ane Hansdatter

1817 - 1885

Datter af Hans Jensen 1779-1820 og Maren Christensdatter 1778-1826

Fra Mettes Bog
Mette
  • Født på Kildegård i Ø Stillinge
  • Søskende: Karen
  • Erhverv: Gårdejer 1870-78
  • Gift med Hans Nielsen
  • Død: 15. april.  Hun blev 68 år
Ane Hansdatter
Jer farmor er tvillingesøster til moster Karen, som er med på fotografiet af gården. Deres hjem blev opløst ved forældrenes død, medens de endnu var små, og de blev opdraget hos en moster i samme by. Karen var halt og gik og hjalp i huset. Jer farmor derimod havde mest lyst til at arbejde ude og var flink til at bruge heste, det huslige lå ikke for hende, hun var lidet talende, og især husker jeg aldrig, at have hørt hende tale ufordelagtig om andre. Et træk, som gik igen hos jer far.
Da jer farmor kom ind som kone på gården, var det som stedmoder for 3 voksne børn, og desuden var i hjemmet datteren Kirstines 2 drenge, så helt nemt har det ikke været at gå ind til, især når man tager i betragtning, at ægteskabet ikke var indgået af kærlighed, men var et forretningsanliggende, som var kommet i stand, for at råde bod på andres foreteelser, og at hun tilmed måtte sige farvel til sine egne forhåbninger for fremtiden. (Læs mere om Ane i "Mettes Bog" i afsnittet `Hvad jeg ved om jer fars slægt´.

 

Fra Lone Mobergs slægtsforskning.
Adresser:
1817 bor på Kildegården, Ø.Stillinge
1840 bor 9'gård Ø.St. s.m. sin tvilling Karen som plejebørn. Gårdens øvrige beboere er: Enke, gårdkone Birte Jensdatter, 60 år, (faster) Christen Hansen gårdbestyrer, 35, Ane og Karen 24, og tjenestefolk Peter Hansen 26, Christen Hansen 16, Peder Thomsen 19
Noter:
1817 Tvilling - faddere: gdm Christen Sørensens kone, Peder Olsens kone, Jens Pedersens kone, smedens kone, Christen Sørensen, Jens Pedersen, Peder Olsen alle af Ø.St. 1831 konf. i Ke.Stillinge Ke.

TOP