Ane Katrine  Henriksdatter

1823 - 1905

Datter af Henrik Hansen 1786-1873 og Karen Nielsdatter 1786-1840

Fra Mettes Bog
Mette
  • Født i Kirke Stillinge 12. april
  • Søskende: Maren og Ane
  • Erhverv: Gårdmandskone
  • Gift med Kristen Hansen 27/1-47.
  • Død: 17. sep. i Kirke Stillinge 82 år.
Katrine og hense mand Kristen
Fotograferet ved deres guldbryllup 27. januar 1897
KLIK HER Klik på stenen, for at se den i stort format.

Min morfar, Henrik Hansen, og min mormor, Karen Nielsdatter, havde 3 døtre: Maren, Ane og Katrine, som er min mor. Mormor døde tidligt, (hun blev kun 43 år) min mor var kun 17 år den gang.
Egne notater:
I 1881 overdrager Kristen og Katrine gården til sønnen Hans. Han bliver gift med Maren og sammen får de børnene
Marie, Valdemar, Viggo, Helga, Johannes og Hjalmar.
Katrine og Kristens første barn Karen bliver født 4 måneder efter at forældrene blev gift.

Fra Knud Rotvels notater:
Katrine og Kristens barnebarn Karen f. 15/2-1881 skriver følgende lille fristil, på Frederiksborg Højskole i 1901, om sine bedsteforældres Guldbryllup.

Den 27. januar 1897 var der guldbryllup på en gård 1 mil vest for Slagelse. Flere dage i forvejen var der travlt med forberedelserne, da der ventedes mange gæster.
Dagen oprandt med godt vejr, og allerede fra morgenstunden begyndte gæsterne at indfinde sig, det var børn og børnebørn, som skulle følge de gamle til kirke.
Om eftermiddagen kom alle byens folk til gården for at ønske det gamle brudepar til lykke, der blev så holdt fællesspisning med taler og sange. En sang var digtet i anledningen, og en ven af huset havde skrevet et langt digt, som han læste op ved bordet.
Da nu spisningen var til ende, blev den store sal ryddet, og nu skulle brudevalsen trædes. Det gamle brudepar henholdsvis 80 og 75 år dansede nu en sindig vals, derefter begyndte så ungdommen at danse og more sig og blev ved dermed indtil den lyse morgen.

Fra Lone Mobergs slægtsforskning.
Adresser:
Notater:
1823 Faddere: Karen Jensdatter, Bildsø, Peder Hansens steddtt Ane Marie, gdm Rasmus Hansen, Jens Hansen, Ke.Stillinge, gdm Lars Hansen, Bildsø.