3.3 Sten Jonshøj

Sten er Mette og Niels Hansens 14. oldebarn

Født: I Østbirk 1945

Søn af: Læge og forfatter Ole Jonshøj 1914-2004 og Brita Margaretha 1919- ?

Adr: Høng, København, Århus, Skanderborg og m.m.

Gift med: Birgit Diessl, Indvandrelærer på SAM-skolen i Århus.

Se også Familiens hjemmesider.


År 2008


Fundet følgende biografi på Århus Statsgymnasium 1958-62's hjemmeside i år 2008.

 

Sten Jonshøj

født i Østbirk 30. august 1945


Efter at have kommet mig nogenlunde over at skulle skilles fra de fleste af Jer (hvilket faktisk var hårdt for mig og tog mig ret lang tid) og efter et kort og lidt mislykket intermezzo med Dronningens Livregiment tog jeg en uddannelse - først som møbelmaskinsnedker ved slægtens gamle stolefabrik i Høng 1964 - 68 og derefter 4 år i København 1968 - 72 hvor jeg læste til møbelarkitekt ved det der i dag er Danmarks Designskole. Det var ikke kedelige år !!! Og så har jeg endda ikke nævnt min tid som rockmusiker !
Derefter vendte jeg tilbage til Århus - ikke fordi jeg havde en speciel længsel efter Jylland, men fordi min højgravide kæreste, nu kone, skulle lære at væve hos en veninde der.

Efter nogle år på tegnestue i et firma i Stilling ved Skanderborg foretog jeg i 1975 et brancheskift af dimensioner. Jeg fik ved et tilfælde foden indenfor i Socialforvaltningen i Århus Kommune, nærmere betegnet Center for Misbrugsbehandling hvor jeg kom til at arbejde med de rigtig hårde narkomaner. Via uddannelse og kurser samt forskellige småprojekter i ind- og udland (Katowice / Krakow og London) endte jeg med siden 1993 at sidde som visitator og pædagogisk ansvarlig på en behandlingsinstitution med op til 25 medarbejdere, hvor jeg bl.a. beskæftigede mig med metode- og medarbejderudvikling, supervision, konsulentarbejde og organisationsteori samt holdt kurser og foredrag.

Ved nytår 2006 - 2007 lukkede institutionen som følge af kommunens store sparerunde og nu sidder jeg så
indtil videre i en socialrådgiver-, underviser- og vejlederfunktion ved ArbejdsMarkedsCenter Midt på Fredens Torv.

Fakta:
* Kone: Birgit Diessl siden 1973 – Steinerlærer og mangeårig indvandrerlærer v. SAM-skolen i Århus.
* Søn: Sebastian, født okt.1972, projektmedarbejder v. Post Danmark samt foto-, miljø- og vildmarksfreak. . . Lappland og Grønland er foretrukne rejsemål. Bor sammen med Mette som er biolog. Endnu ingen børn.
* Datter: Louise Amanda, født feb.1975, lægesekretær på Skejby Sygehus – Karkirurgisk afd
Bor sammen med Anders, direktør i Lasertryk. Endnu ingen børn.
Mine interesser: Vin og vindyrkning / Toscana / musik o.m.m.a.