Anna Catrine Hansen

1876 - 1969

Fra Mettes Bog og hjælp fra Arvid og Jens
Mette Hansen Arvid Blomhøj Jens Blomhøj
  • Født i Kirke Stillinge
  • Søskende: Christian 1877, Vilhelm 1879, Karen 1981, Henrik 1883, Marie 1885, Frederik 1886, Alfred 1889, Søren 1891, Poul 1892, Elisabeth 1898.
  • Erhverv: Butiksindehaver
  • Børn: ingen
  • Død i Høng - 87år.
 

Anna Hansen

Fra Mettes Bog:
Mette bar selv sit første barn til dåben. Anna var kun 5 uger gammel, da de flyttede ind i det nye stuehus på Husbjerggaard. På det tidspunkt delte Mette og hendes mand Niels stadig soveværelse med svigermoderen. Som 14 åring var Anna et halvt år i huset i Kirke Helsinge.
Da familien forlod Kirke Stillinge i 1894, rejste Anna over på gården Hjortnæs ved Vraa St. oppe i Vend-syssel. Den unge frue på gården var en bekendt til Annas mor.
Anna var ikke med til sine forældres sølvbryllup. Hun var i Amerika. Hun blev der ca. 3 år. Hun kom hjem kort før jul. Det år var den eneste gang, at alle ni søskende med begge forældre var samlet. Kort tid efter tog hun og Hans Christian til København. De skulle have en forretning/kiosk, som Anna skulle passe, mens Christian gik på arbejde. Det blev ikke nogen succes. Senere rejste hun til Tyskland. Dernede var hendes 9 år yngre søster Marie, senere kom Vilhelm også derned.

Arvid fortæller:
Det kostede også Anna sin forlovelse, nu hvor hun ikke var gårdmandsdatter længere, hvorefter hun rejste til New York og bestyrede hus for en velhavende familie. Hun kom tilbage efter nogle år med lidt penge, som hun forvaltede godt. Hun byggede først huset Fredly i Vallekilde og byggede på sine gamle dage hus på Lindevej i Høng og havde bofællesskab med Marie.
Det var lidt synd for faster Marie, hun og Anna var meget forskellige. Men det var jo storesøster, som bestemte.

Egne kommentarer:
Jeg husker, at når jeg var på ferie hos mine bedsteforældre Alfred og Jensine i deres sommerhus på Dalby Strand. Så hændte det, at vi gik til Mullerup Strand ca. 1 km. langs kysten. Her havde Anna en meget lille hytte max. 20 m², som lå på en fælles familiegrund. Jeg husker hendes lille stue, som meget spændende. Den var tapetseret med forsiderne af kulørte ugeblade.

Kilde: Lone Moberg

1876 Opkaldt efter bedstemødrene. Fadder Gdr. Søren
Christensens hustru, gdr. S. Christensen og Christen Hansen
Båret af pige Sidse Marie Pedersdatter, Bildsø Mk. og
Karen Marie Hansdatter Tjente v. gården "Hjortnæs" , Vrå
St. Vendsyssel 1893.
1898 - 1901 USA (dog hjemme julen 1900)
1901 Til Kbh. Melforretning i Møntergade - kun til Tidsfordriv
rejse til Tyskland.
Adr.
1956: Lindevej 10, Høng, med søsteren Marie