Agnes Elisabeth Hansen

1898 - 1984

Fra Mettes Bog plus hjælp fra Arvid og Jens
Mette Hansen Arvid Blomhøj Jens Blomhøj
  • Født i Høng 2. juni
  • Søskende: Anna 1876, Christian 1877, Vilhelm 1879, Karen 1981, Henrik 1883, Marie 1885, Frederik 1886, Alfred 1889, Søren 1891, Poul 1892.
  • Erhverv: Bogbinder
  • Børn: Ingen
  • Død i Høng
 

Elisabeth

Mette skriver:
Den 2. juni 98 blev Elisabeth født. 5 uger efter blev hun døbt. Mejerist Hansen og Thormine var faddere, og jeg bar hende selv.
Der var vist adskillige som syntes, at det dog var for galt, at vi nu fik et barn til. Men vi var lykkelig for hende. Hun blev en velsignelse og hjalp os til at blive hjemme i Høng, og hendes søskende blev også glad for hende. Jeg har altid syntes, at vor børn var vor rigdom, alt andet kunne tages fra os, men børnene var vore, både nu og til alle tider.
Søren var rejst til Sønderjylland, og senere rejste Elisabeth også derned.

Arvid fortæller:
I det hele taget var søskendeflokken gode og venlige over for hinanden og man interesserede sig for hinanden og hinandens børn. Min mor (Helene), Olivia og tante Signe var rigtig gode til at tale med hinanden og det kunne undre mig lidt, da de var meget forskellige.

En overgang stod Elisabeth nu som ejer af huset på hovedgaden i Høng. Det skyldes, at Vilhelm, som ellers stod på skødet, var blevet snydt af en partner med en radiofabrik, hvilket nær havde ruineret ham. Sådan klarede han det. Han købte senere det nedslidte Hotel Vejle.

Mine egne erindringer:
Jeg husker faster Elisabeth, som vi kaldte hende, som en rar gammel dame med store briller. Hun blev boende i sit barndomshjem på hovedgaden i Høng. På 1. sal havde hun sit bogbinderi. Det er hende, som har indbundet Mettes bog "Til Mine Børn".

 

Fra Lone Mobergs slægtsforskning.

Adresse:
Hovedgade 3, Høng
Top