Jens Vilhelm Hansen

1879 - 1961

Med hjælp fra Arvid og Jens Blomhøj
Arvid Blomhøj Jens Blomhøj
  • Født i Kirke Stillinge den 5 aug.
  • Søskende: Ane 1876, Christian 1877, Karen 1881, Henrik 1883, Marie 1885, Frederik 1886, Alfred 1889, Søren 1891, Poul 1892, Elisabeth 1898.
  • Erhverv: Grosserer, Hotelejer og Vekselerer.
  • Hustru: Ingeborg Marie Sørensen *1879 - d. 1970 21/6
  • Børn: Ole Jonshøj 1914
  • Død i ?, 82 år.
Jens Vilhelm Hansen

Vilhelm 54 år

Vilhelm er opkaldt efter hans mors gamle skolelærer Hofman. Han døde i 1879 samme år, som Vilhelm blev født. Der blev holdt barnedåb og høstgilde på en gang, og Mette bar ham selv til dåben.

Vilhelm fik allerede som 6-åring pligter på gården Hver morgen skulle han sammen med sin 2 år ældre bror Kristian kerne smør, inden de gik i skole. Smørret blev sendt i dritler til København.

Vilhelm var 15 år, da familien rejste fra gården til Mullerup. Han var den, som havde bedst rede på familiens situation. Så da han skulle vælge arbejde, var det afgørende for ham, at det blev noget, så han kunne tjene, så han kunne hjælpe sin familie.

Farbror Vilhelm lærte sig hurtigt at få forstand på økonomi. Han var kommet i tjenerlære, selv om flere havde sagt, at han burde studere. Men det var der ikke penge til. På stedet hvor Vilhelm var, kom mange forretningsfolk, som snakkede om noget så nyt som aktier. Vilhelm lyttede med og fik nogle gode oplysninger, som senere kom ham til gode. Han opkøbte jord langs den planlagte Høng Tølløse Jernbane, idet han vidste, at den ville stige i værdi. 

I år 1900 hjalp han sine forældre, så de kunne få bygget deres eget hus i Høng.

Han prøvede også at blive snydt af en partner med en radiofabrik, hvilket nær havde ruineret ham. Men forinden havde han fået nogle af værdierne på andre hænder. Bl.a. stod Elisabeth nu som ejer af huset på hovedgaden. Sådan klarede han det. 

Farbror Vilhelm besøger Høng Stolefabrik

År 1950 foran kontoret til Høng Stolefabrik
Fra venstre: Vilhelm og hans to brødre Alfred og Poul, murermester Stillinge og fru Stillinge samt Vilhelms hustru Ingeborg.
Rettelse 2014: Tømrermester Peder Stillinge og ikke murermester Stillinge.

Han købte senere det nedslidte Hotel Vejle, som han moderniserede og tjente mange penge på. Senere blev han vekselerer. Han gav familiens medlemmer mange gode råd om økonomi. Det sad dybt i ham, at hans forældre måtte gå fra gården. Det var en stor skam.

Hotel Vejle

Hotel Vejle 

Jens Vilhelms hustru Ingeborgs forældre var Elisabeth og Hr. ? Sørensen, som havde en ejendom i Schacksgade og var husejer på Frederiksberg, boede i Nansensgade.
Kilde: Lone Moberg

Konfirmeret Sct. Mikkels Ke, Slagelse
Lærte violinspil hos Fr. Jørgensen (søn Jens Jørgen g.m. Didas
søster Marie, datter Emilie) i Ke.Stillinge og Hans Madsen
Gift med Ingeborg Marie Sørensen født maj 1879 i København, død 21. juni 1970 i Århus, 91 år.
1899 Byggede hus Hovedgaden 3, Høng til sine forældre
Lærte tjenerfaget i Kvægtorvets restaurant (ven m. Chr. Hansen)
Rejste til Tyskland og England
1910 Ejer af Jernbanehotellet Slagelse
Top