Niels Hansen

1919 - 1999

Søn af Valborg Marie Hansen 1885-1970 og Ove Laurits Hansen 1886-1932

Efter samtale med Nanna Hansen

Nanna, Niels Hansens hustru
  • Født i Holbæk

  • Søskende: Viggo 1911, Erik 1915

  • Erhverv: Maskinmester

  • Gift med Nanna Laursen

  • Børn: Kirsten 1948, Kristian 1952

  • Død i København  4. januar.

Niels Hansen ved Claus Blomhøjs barnedåb
Niels Hansen i år 1944
Niels var kun 13 år, da han mistede sin far. Det var en voldsom oplevelse for ham og en meget svær tid fulgte derefter.

Efter endt folkeskole kom Niels ud at tjene. Han var da kun 14 år. Den første plads var på Vallekilde-gård i Holbæk. På gården var der et gartneri, hvor Niels arbejdede. Han var der ca. 1 år, derefter rejste han til Højby sammen med Ejnar. Ejnar havde købt et husmandssted. Niels var meget glad for at tjene hos Ejnar.

Da Niels er 18 år, kommer han på Røding Højskole. Her indser han, at han nok aldrig vil være i stand til at spare nok penge op til at få sin egen gård eller et husmandssted.

Efter sit højskoleophold får Niels en læreplads, som elektromekaniker hos Kyrsting & Knudsen på Ålekistevej Vanløse/Kbh. Efter endt uddannelse forsætter Niels i firmaet, først som almindelig svend og senere som værkfører. Medens Niels arbejder som svend, går han på aftenskole, hvor han tager realeksamen. Niels bliver i Firmaet Kyrsting & Knudsen lige til han går på folkepension. 

Niels var meget fingernem. En af hans interesser var at bygge modelskibe og dukketeater. Sammen med sin søn Kristian samlede han på insekter og sommerfugle.

Niels bliver gift med Nanna i 1945. De kommer til at bo i Brønshøj på Boeslundevej. Her bliver deres to børn født, Kirsten og Kristian.

Niels, Nanna og børnene tilbringer mange af deres sommerferier ved Mullerup Strand. Her har de et sommerhus ved siden af Alfred Blomhøj, som var Niels's morbror. Længere henne af stranden mod Mullerup Havn boede endnu 3 morbrødre og en moster, nemlig Christian, Søren, Poul og Ane. Niels og Nanna har her mange fine oplevelser sammen med familien.

Nana og Niels

Nanna og Niels

Nanna og Niels blev gift den 11. juli 1945. Nanna er datter af Laust Laursen 1885-1966 og Dagmar Petersen 1893-1931. Nanna arbejdede som sekretær hos en øjenlæge i København. Nanna er født den 28. juli 1918.
Top