Retur

31. PROVENCE-GRYDE: 

4 personer. ½ time + 1½ times kogetid

Ingredienser:

  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk olie
  • ½ kg oksekød
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 1-2 spsk mel
  • 1 dl vand
  • ½ kg løg ca. 4 stk.
  • 700 g tomater
  • 1 hvidløg ca. 12 fed
  • 1 squash ca. 500 g.
  • 1 rød peber ca. 150 g
Provencegryde
Provencegryde på tallerken
  1. Skræl kartoflerne og del dem i store terninger
  2. Kom olien i en stor gryde, skær kødet i terninger og svits det i olien.
  3. Drys melet ud over kødet, kom salt og peber på, skru lidt ned for varmen.
  4. Kom kartoflerne i samt 1 dl. vand.
  5. Pil løgene, skær løgene og tomaterne i både, del hvidløget i både (hele fed). Kom alle tre dele i gryden.
  6. Del squashen i store stykker, rens og skær den røde peber i strimler. Kom begge dele i gryden.
  7. Drys provence krydderiet ud over det hele. Skru op for varmen, rør af og til i gryden. Når det hele er gennemvarmt, efter ca. 10-20 min. skrues der ned for varmen igen og det skal nu små-koge i ca. 1½ time.

Retten er velegnet til opvarmning.

Retur til:  Opskrifter  

TOP     Dato for brug af opskriften: | __________ | __________ | __________ | __________ |